Halı yıkama işlemi tüm halılar için ayrı makinelerde ve ayrı sistemle yapılmaktadır. Örneğin kök boyası ile boyanmış el dokuma halısı; makine halısı gibi yıkanırsa el dokuma halı tamamen bozulur renkleri birbirine karışır ve telafiside olmaz.
Halı yıkama işleminde önemli olan halıyı temiz yıkamak kadar halıya zarar vermemektir. Bunun için halıları tanımak gerekir ki hangi halı nasıl yıkanır bilinmelidir. Biz Pırıltı Halı Yıkama olarak halıları makine halısı , yün halılar, el dokuma halıları vb diye sınıflara ayırıp yıkama işlemini halıların cinsine göre yapıyoruz.
Halılarınız otomatik halı yıkama makinesi ile yıkandığı için asla yıpranma, deforme olmaz. 60. cm çapındaki 4 adet fırçalar biribirinin zıttına döndükleri için aynı zamanda halılarınızda derinlemesine temizlik yapmaktadır. Halılarınızın ipliklerini fırçanın biri sağa yatıkırken diğer fırça sola yatırarak halılarınızın taranarak yıkanmasını sağlamaktadır.
Yıkama işleminden geçen halılarınız daha makinadan çıkmadan durulamaya tabi tutulmaktadır. Durulama aşaması da bittikten sonra sıkma aşamasına geşilir. Halılarınız sıkma makinesine rulo halinde konulup sudan tamamen arındırılır. Yüzde doksanı kuruyan halılar kurutma askılarına asılıp nemdende arındırılması sağlanır. Tamamen kuruduğuna emin olduğumuz halılar kontrol masası dediğimiz masaya serilip kontrolleri yapılır. Kontrolden geçen halılar paketleme işlemi yapılıp teslim edilmeye hazır duruma getirilir.
Halıların temiz yıkanması için bilgi kadar kullanılan şanpuanların, leke çıkarıcıların ve makinelerin çok büyük önemi vardır. Örneğin makine fırçalarının halıya uyguladığı basınç ayarlanamıyorsa ya halıyı temiz yıkamaz yada bozabilir. Halı şampuanı temiz yıkayabilir fakat halıda sertlik yapabilir, veya halı yapış yapış olabilir. Bu sebeple bizim kullandığımız halı şampuanları halı yıkma işlemi için üretilen şampuanlardır.
Halı üzerinde biriken tozların, iplik (hav) aralarına girmesini engellemek için düzenli aralıklarla elektrik süpürgesi ile süpürülmelidir. Kesinlikle çırpma veya sert bir cisimle dövme işlemi yapmayınız. Tüm tekstil ürünlerinde olduğu gibi halı üzerine direkt olarak düşen güneş ışınları zamanla olumsuz etkilere sebep olabilir. Güneşlik ve perde kullanımı, zamanla ortaya çıkabilecek olumsuz etkileri önlemede yararlı olur.
Rutubetten koruyunuz. Ağır eşyaların altında kalan halının ezilmesi durumunda o bölge fırçalanmalı ve elektrik süpürgesi ile süpürülmelidir. Halı üzerine dökülen katı lekeleyicileri bir spatula yardımı ile sıvı lekeleyicileri kağıt havlu ile zaman kaybetmeden halının yüzeyinden alınız. Halınızdan ilmek çekmeyiniz, çıkmış olan ilmekleri halı yüzeyinden kesiniz.
Halı, hiçbir zaman katlanıp, kırılmamalı ve sarım yönü dışında rulo yapılmamalı, rulo halindeyken üzerine ağırlık konulmamalıdır. Bazı kolonyalar, yapılarında boya ve çeşitli kimyasallar içerir. Halınıza bunlarla yapacağınız müdahaleler sonucunda renk ve doku deformasyonları oluşabilir.